Winkelmand

3 tot 20 Jaar Garantie & Gratis Verzending & Direct uit Eigen Voorraad Leverbaar

Hoe meet ik de maat van mijn tv?

Hoe meet ik de maat van mijn tv?
Hoe meet ik de maat van mijn tv?

Om de maat van je tv te meten, volg je deze stappen:

  1. Gebruik een meetlint of een liniaal met inch-markeringen.
  2. Plaats het meetlint of de liniaal op een van de hoeken van het scherm.
  3. Meet de diagonale afstand van de ene hoek van het scherm naar de tegenoverliggende hoek.
  4. Zorg ervoor dat je de meting van het zichtbare scherm neemt, van rand tot rand, zonder de behuizing mee te nemen.

De gemeten afstand in inches geeft je de maat van de tv. Bijvoorbeeld, als de diagonale meting 55 inch is, dan kun je zeggen dat de tv een maat heeft van 55 inch.

Houd er rekening mee dat tv-schermformaten meestal worden afgerond naar de dichtstbijzijnde inch. Dus als je een diagonale meting van 54,5 inch hebt, wordt dit vaak afgerond naar 55 inch.

Hoe wordt de grootte van een tv gemeten?

De grootte van een tv wordt meestal gemeten aan de hand van de diagonale lengte van het scherm. De diagonaal is de afstand tussen twee tegenoverliggende hoeken van het scherm.

De grootte van een tv wordt uitgedrukt in inches (in) of centimeters (cm), afhankelijk van het land en de regio. Het meest gangbare formaat is de inchmaat, vooral in Engelssprekende landen en gebieden waar het imperiale meetsysteem wordt gebruikt.

Om de grootte van een tv te meten, plaats je een meetlint of liniaal op een van de hoeken van het scherm en meet je de diagonale afstand naar de tegenoverliggende hoek. Het is belangrijk om de meting van het zichtbare scherm te nemen, van rand tot rand, zonder de behuizing mee te nemen.

Bijvoorbeeld, als de diagonale meting 55 inch is, dan wordt de tv beschouwd als een 55 inch tv. Als de meting 140 cm is, wordt de tv beschouwd als een 140 cm tv.

Houd er rekening mee dat tv-formaten vaak worden afgerond naar de dichtstbijzijnde inch of centimeter, dus een tv met een diagonale meting van 54,5 inch kan worden afgerond naar 55 inch.

Wat is de maat van mijn tv?

Om de maat van je tv te bepalen, kun je een meetlint of liniaal gebruiken om de diagonale afstand van het scherm te meten. Plaats het meetlint of de liniaal op een van de hoeken van het scherm en meet de diagonale afstand naar de tegenoverliggende hoek.

Als je de diagonale meting hebt, kun je de maat van je tv bepalen. Bijvoorbeeld, als de diagonale meting 55 inch is, dan is je tv een 55 inch tv.

Als je de exacte diagonale meting niet weet, kan je ook de specificaties van je tv raadplegen. De meeste tv’s hebben een modelnummer dat je kunt vinden op de achterkant van de tv of in het menu van de tv. Met behulp van het modelnummer kan je online zoeken naar de specificaties van je tv, inclusief de schermgrootte.

Als je het modelnummer niet kunt vinden of geen toegang hebt tot de specificaties, kan je proberen de afmetingen van je tv op te zoeken op de website van de fabrikant. Hier vind je mogelijk de breedte, hoogte en diepte van de tv, waarmee je een idee kunt krijgen van de schermgrootte.

Als je nog steeds moeite hebt om de maat van je tv te bepalen, kan je ook contact opnemen met de klantenservice van de fabrikant voor assistentie.

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

Tot 20 Jaar Garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en BelgiΓ«

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad